bakiskladdkaka

tjoho..mår lite bättre nu, bakisjerran har vart här å vi har kollat på bakisfilm (katten gustaf..såklart) och ätit bakiskladdkaka. ja, ni läste rätt en äkta bakiskladdkaka. ni vet den är bakad när man är bakis och ine riktigt är hundra uppe i skallen. tänkte ge er receptet på en sådan så ni vet vad som ut märker den:

Ingredienser:
Aa ni vet vad som det ska va i en kladdkaka,de vanliga skiten

1. Börja med att sätt på ugnen och kladda smör i formen.

2. Sen kan du vispa ägg och socker såkallat "poröst". Fast de räcker med att vispa en snabbis, det är väl egentligen inte så noga.  Ha i lite extra socker. Socker är gott.

3. Smält smöret i en kastrull på spisen och medans smöret smälter kan du ta en sked och äta lite av ägg och sockerröran. Skitgott.

4. Banda ihop kakao, mjöl och vaniljsocker i en skål. Hur mycket de är av varje grej de spelar inte så stor roll, gå på känsla. Mycket kakao är gott skulle jag tro.

5.Kolla på spisen...: ja du har satt på fel platta. Det är därför smöret aldrig smälter.

6. Häll i mjölröran i äggröran.

7. Nej fan smöret skulle i först, aja skitsamma despelar nog ingen roll

8. Ät lite smet, det är du värd.

9. Smeten smakar inte riktigt som den brukar eller hur?

10. Jaja ta de som är kvar i bunken och häll i formen ställ in den ungen.

11. Ta ut den när du inte orkar vänta längre, det är ju bara gott om den är kladdig

12. Säg till din mamma eller nån att hålla koll på ugnen, ifall du skulle somna när den är där i. Onödigt att det börja brinna eller så.

13. Ät med mycket grädde och glass, det är du värd.

godmorgon! en ipren eller två?

wiiiha!! headache anyone? oh yes ... men det var kul igår!!! började hemma hos johanna med god mat och singstar (förövrigt vann jag över sebbe..på legends!! och det är ändå hans musik inte min;)). Sen, efter lite tjafs hit och dit kom vi in till stan och in till lotus... fullt ös hela kvällen! (dock lite negativt att jag tappade alla mina pengar någonstans på dansgolvet... väldigt orutinerat av mig...menmen man får vara positiv och tänka aatt någon annan kanske blev lycklig..dessutom blev jag ju bjuden av mina kära killkompisar bara därför, så jag klarade mej bra...fast det kanske var något negativt?? ...ääh)

men när jag sedan begav mej ifrån krogen, en timme senare en vanligt då eftersom att man ställer om klockan, började problemen ; ja krogarna i uppsala hade ju iallfall snappat upp det här med att vintertiiden har börjat, men sessvärre inte uppsalabusss! så de kommer ingen bussjävel! fanfanfan!! men tro inte att jag behöver så ensam där, en helt okänd utländsk man på 30+ dyker så klart upp och kör sanning eller konka med mig, jaja men det är självklart!! vad annars? (grejen är att jag är på också , det var helt seriöst med frågor som t.ex "sanning: vilken är din favorit färg?"..hahah don't ask!..)sen berömmde han mig för min fina näsa(?) ("den här är fin för den är liten..inte sån här arabkrokig.." hahaha) och försvinner...då dyker jonas, markus och johan upp som tur är så vi beslutar oss för att catcha en taxi. ja de e väl enkelt! jamen tjena hörru inte en jävla taxibil stananr ju!! ca 40 minuter senare sitter vi äntligen i en taxi och åker hem under relativ tystnad. taaxi chaffisen var bitter så inte mycket blev sagt där heller. han vägrade köra mig hela vägen hem dessutom, tyckte jag kunde gå från högby = typ två kilometer hemifrån!!

men vi kompromissade lite=).. iallafall när vi sitter där i tystnaden så kläcker jonas plötsligt ur sig en sån här oväntad grej igen;
-"Jonna..."
-"ja jonas.."
-"nä du kommer hem, kan inte du fråga din mamma om hon vill adoptera mig då?"
-"men jonas för i helvete..:"
-"neej men tänk på det?! vi skulle bli syskon..och alltså jag behöver inte bo hos er, hon kan ju bara skicka pengar till mig ibland och sådär..."



ja vad säger man? nee ska nog sova lite till..ääh de orkar jag inte heller

berätta vart du kommer ifrån

idag har det vart en flippdag för mig och lala...herrejesus aäger jag bara.

vi hade någon form av stadsorientering  idag på idrotten så vi skulle springa runt i staden och leta efter olika portar på olika gator... jadu varför kan man undra?.

det var svårt så lala och jag försökte fuska...eehm..inte (hehe...hejhej kickan min kära idrottslärare om du av någon anlednig skulle råka läsa min blogg..hehe). men iallafall..det gick inte heller någe vidare..eller jag vet inte lite hjälp fick vi..haha...men i bokaffären (don't ask me vad vi gjorde där, vi tänkte något i stil med att "jobbar man på bokaffär så är man smart") så tittade kvinnan i kassan bara på oss för att sedan börja garva och säga "-men vart kommer ni ifrån?!" och dum som lala är svarar hon direkt "-Lundellska skolan".

Sådär i efterhand kom vi på att de fanns typ hundra andra bra saker vi kunde ha svarat som t.ex. "-Afganistan, vadårå?", eller "Har de någon stor betydelse!? Vart man kommer ifrån!?!" eller "-Är du rasist?!" eller den bästa: jag skulle ha lagt en hand på lalas axel och sagt "-hörrudu..det spelar faktiskt ingen roll vart man kommer ifrån!!" sen skulle lala tagit upp en sån här stämmgaffel och harklat sig för att bryta ut i sång:"det här är mitt land, det här är ditt land..." ...vaaad? jag sa ju att det var en flippdag.  sen sket vi i allt och gick och åt keso med nyponsoppa och pluggade...lite...aa.





mina damer och herrar: Niclas Lindqvist!

jaa.. han kan va rolig ibland den där..eller?

-Sophie, Sophie jag träffade din mamma igår!
-jaha, vart då?
- I ÖGAT!! hahahaha


....

-Samson, samson jag träfffade din mamma igår!
-Va? vart då?
-I ÖGAT!!
-....va? med vad!?


(några minuter senare, samson fattar skämtet:)
-Meeen ååååh niclas, jag ska skäääämmma UUUT dig, vänta bara!

Khaled kontrar:
-Niclas, niclas jag träffade DIN mamma igår!
-aha...vart då?
-,....I HELA FUCKING ANSIKTET!!!!


hahahaha, ja så kul kan det va att ha sjukvård ibland, våran klass är nog knas..aaa... och den här då:

"-innebandyn, om nån skjuter över mål, vet ni vad man ska säga då?...har du köpt klubban på ÖVERSKOTTSBOLAGET!? hahaha... över-skott-s-bolaget, fattarni?!"


aa det får avsluta dagens inlägg.

 <---niclas där han hör hemma.

cool

dagens humör: cool. jag känner mej riktigt tuff faktist. vet inte varför, men de är skön känsla:D

vetni jag har klippt av mitt hår. det är kort. jääääättekort. men bra tror jag. annars så växer det ut ju, så det är väl inte hela världen=) förut trodde jag att min personlighet satt i de där risiga krullhåret, så det känns lite tragiskt att kapa de först, men nu inser jag ju att jag faktiskt har personligheten kvar;)

nu ska maarit komma till mig och äta kladdkaka och kolla på desprate housewifes (neeeeej jagföljer inte de fortfarande, jag stäler bara upp för lagett....;)) måste dra nu ciaoooo

sliiiten

nääe fyfan nu såhär mot kväll känner jag mej påtagligt sliten. att festa både fredag och lördag tär på krafterna alltså... nästa vecka OCH helg ska vara vit. (lalalalalaaaaaaaa... lyssnar inte på rösten i mitt huvud som säger "sådär har du sagt varje söndag i några månaders tid"...lalallala...biinnggoooo)

lala says:

"helt från ingenstans ser man en person som springer som en galning...
richard: e inte d dära din vän?"

hahahaa

O.G comeback och reeeeeeggaemusic (såklart)

hahaha min lugna helg va? jo tjena... haha men som mamma säger; man är bara ung en gång=)

fredag blev helt impulslikt en O.G reunion!! yeaah i like:) jag och lala drog helt impulslikt och drack up  vår smultronchampange för att sen dra en lotus med vår nyktra vän sipan (?)... snook skulle ju komma dit...  inte riktigt min grej kanske... meeen ändå:)

inne på lotus var de mest kaos ärligt talat, men de va väl helt okey! träffade min jessica där också!=)

dagen efter..eller kanske kvällen efter vare reggaekvällorange! liksom YEAAH värt ett försök=)

lala och jag drog dit ...(för LAGET om du frågar lala...allt är för LAGET).. å kan bara säga att det var HUR värt som HELST! kan verkligen rekommendera! jättetrevliga människor, bästa musiken och till och me råtrevliga vakter (jag menar de gick runt och bjöd på kaffe i rökrutan!!), nej kommer helt klart dra dit igen, de kan jag lova=)

sen kom Ben dit, med sin omtalade Simon (?).. så jag hängde me dem på dansgolvet resten av kvällen när lala var tvungen att dra..av nån anledning;)


men idag äre dans igen (YEAAH), ska bygga på mina numera oerhört muskulösa lår och min rumpa, som fakltiskt påriktigt har vuxit oroväckande!! hahaha well, guess i'm gonna have to live with that=) de kan de väl va värt...=D

neej men först ska mamma baka nåra specialedition muffins och så ska (Förhoppningsvis) anna och Karin komm aföribi:).. och kanske Erik(?) för att prata med min lillebror som inte ens är här.. haha jaja:)

fridaaaay

åh tack gud att de är fredag!! första jobbfria helgen på...EVER känns det s om iallafall! och jag ska bara ta de luuuugnt.. behöver sova mer en någonsin förr!! faktiskt första fredan jag skipapde att träna faktskit (åh då ska ni veta att då är jag verkligen TRÖÖÖÖÖTTT med femtiotusen ÖÖÖn och massa Tn).. mahaha känner mej lite wild and crazy:)

jag saknar maarit faktiskt!..hon är in italy...  sen när hon kommer hem ska hon tagga sig till gbg.. jaha liksom. tji fick jag. men men .... hon kommer ju hem igen;)

just nu, denna stund, sitter jag här framför datorn med en kopp chai och bara andas lite. ska lägga mej och vila snart tror jag nog.´... (måste städa på mitt rum dock... fan) åh jag tror aldrig jag har varit så sugen på ett glas vin!! näe ska nog ta mej ett=) yeeahh

peace

höst

det känns som om jag hela tidnen går in på allas bloggar och läser om hur mycket alla älskar hösten.. ÄLSKAR.. alla gör verkligen de nuförtiden..ALLA. men jag har någonting att säga er: jag hatar hösten. jo jag får använda det starka ordet, för det finns verkligen inget positivt med den här äckelårstiden för mig.

jag ska sluta tänka

idag har ödet hållt på igen... först trode jag att de ville säga mig något genom att ge mej vissa tecken men nu har jag insett: han jävlas ju bara med mej!! så är de. punkt slut. too bad för mej att jag inte fick något seriöst öde!

så äre ju såklart jag som ska överanalysera allt allt ALLT som händer.. aaaaallt som människor säger, skriver eller gör... hur slutar man med detta? HUR?! jag förstör ju mitt liv på detta sett, herregud om jag bara kunde slappna AV! snälla lämna tips... DEEESPERAT

söndag igen

helgen har rullat förbi sådär fort igen! oh no... skola imorn,...och tandläkare. mjao va kul....

tänkte bara säga att ni som läser min blogg (ni är inte särskilt många säkert.. men endå=)) lämna gärna en kommentar!! de är kul å höra andras åsikter!:)


friday night - jonna + en bebis = VERKLIGHET!!

fredagkväll. vad händer? jo jag ska gå och lägga mig och läsa lite 8-| geeek.

neej men jag behöver vila bara! har nyss badat och ätit godis:) så mysigt. ska gå en promenad nu, och sen sängen...imorgon är det jobba som gäller, men imorn kväll blire viiiin igen. (notera alla iiina i viiiiin. utalas lika desperat som de låter. i like vin, har längtat efter de:) haha....oh no..i'm turning into...MAARIT:|)

idag har jag gjort något underbart!! hållt i en 2½ månaders bebis!! jo det är sant, jag som inte ens gillar barn, blev helt kär i virrans lilla Tiger när hon kom till klassen med honom!!! haha dom där tjocka låren och hakorna, lukten och allting, helt underbar unge.. bara satt där och flina helt tyst!! (bara just därför kommer min unge lukta skit och skrika som en stucken gris dygnet runt när (läs om) jag väl får en, tro mej, that's my luck..)

när jag satt med ungen i knät där på lektionen och va helt inne i honom så börjar han nysa! skiiitsöt. Vår kära lärare Gerd är tvungen att avbryta undervisningen (vad det nu var hon pratade om) och säga "Håller Jonna i barnet!? jonna vad gör du med honom?.. kan du verkligen hålla i ett barn, men du kan väl iallfall sätta upp ett finger å stödja hans nacke.." (lagom hopplöst/uppgivet tonfall och lägger på en suck efteråt.. men jag gillar gerdis ändå;)), sen hörs det från mathilda längre fram: "Jonna?! håller DU i en bebis?!"

som ni förstår så är det väl min inställning till barn ganska välkänd:) men den upplevlsen gav mig iallfall lite hopp om framtiden, har alltid varit övertygad om att jag antingen aldirg kommer skaffa barn eller kommer vara världens sämsta mamma som kommer tycka mitt barn är fult och äcklig, men nu insåg jag att de kanske inte behöver bli så=D (jag är seriös, har jättesvårt för småungar.. de flesta iallfall.. som skriker...ryyyys.. men kom på nu att det kanske delvis beror på att jag  aldrig har hållt i en...)

image44
kan man bli sötare?!:D (oh no ..jag börjar bli lite too much nu va.. det här är inte bra för min  image! kanske inte borde publicera det här inlägget!! dam it...)


men men ha en trevlig fredagkväll mina vänner! godnatt

sjung dig lycklig. eller bortgjord. det är vilket som.

god morgon folket.

här sitter jag ny duschad och äter min frukost och dricker coffee... ska skriva klart de sista på den sär "summary" skiten till dag var de tänkt:) sen sitter jag och väntar på att svampbobo snyggkant ska börja, så jag bör lägga på ett kol!! dam it..

image43


iallfall, tänkte berätta om en aningens pinsam händelse som inträffade igår kväll när jag cyklade hemåt: grejen är att jag alltid lyssnar på musik, då också, självklart när jag cyklar. Så har jag då en dålig ovana att mima, alternativt lite sjunga med lite små tyst så där lagom inlevelsefullt (lagom?! okej, mycket inlevelsefullt..)när jag cyklar. Ingen ser ju det liksom?;)

Så igår när jag var på väg hem då, så hade jag musiken på lite väl högt kanske, vilket ledde till att jag också sjöng mycket högre... så där cyklar jag på cykelvägen, inte tänker jag att någon ska komma och cykla med mej där så sent på kvällen så utan att tänka mig för dra jag på ett hög och inlevelsefullt "woooorld a reaggemusic ganja EH A EH A EH A EH A keeeep you rocking with your daughter EH A EH..." sen insåg jag att en kvinna cyklade bredvid mej. slutade tvärt och kollade skräckslaget på henne. Hon log lite fundersamt mot mej innan hon cyklade om mej, hahahaha PINSAMT..nejdå:)

har ni inte hört låten "anthony b - world a reggae music" så varsegod å klicka på linken för att få en uppfattning om hur de lät:)

http://www.youtube.com/watch?v=HivInq3c-10


nej ska plugga nu och pallra mej till school, see you later

kanelbullens dag

idag är det kanellbullens dag.. höhöhö... kanellbullar är förstås, som allt annat i denna värld, överskattat, meeeeen: inte min mammas. gissa varför? dom är gjorda med så mycket kärlek!! haha....hon stod och gjorde dom halv ett i natt när hon insåg att det var kanelbullens dag idag (eller så var det för att de var då hon äntligen hade tid..)... i vilket fall: If that aint love, then I don't know what love is...

har bjudit hit min vän maarit på bullkalas lite senare, så har inte ätit någon än, men längtar redan.. YEAAH:)

image42 


mami

skiiiit

mtv, the voice och allts sånt där skit...(ursäkta ordet so mjag kommer skriva nu) KNULLAR mitt liv. rent ut sagt. konstigt att jag blir deprimerad när jag sitter och kollar på sån där skit hela dagarna.? kolla på bilderna o ch se om ni fattar vad jag menar kanske!?



hahaha fan

sånna här problem som man kan ha på natten när man bor långt ifrån ett kylskåp

oh crap, nu är jag hungrig också.. köket känns dock väldigt avlägset


hmm.. hur löser vi detta?

hmm.. jag vet, jag låter ödet (eller who ever it is som är in charge för mitt matintag this time at the dygn) bestämma!hmm.. hur gör vi då detta? JO!! vi använder internet (vadå klart ödet eller denna person är uppkopplad, vi lever liksom ändå på 2000-talet.. höö)


sååå.....googlade på mat då, dessa två följande bilder var de första som kom upp:

image36  image37



okej ödet slash gud slash slumpen slash annan övre makt, spöke el. liknande, jag tror jag fattar pikarna här, tack för att du (slash ni slash det slash hon slash han slash..ääh spelar roll!?) är så tydlig:

1. Tänk på barnen i afrika (kanske lite väl klyschigt av dig må jag säga..men den funkar..)
2. Om du äter mitt i natten blir du tjoooock som en ... aa hon på bilden. (sanningens ord)

aa jag stannar i sängen, är ännu mer motiverad nu... att stanna alltså.

........hrrrm.....

.....


HAHAHHAA va ju såklart bara tvungen att googla på "äta på natten också" å självklart kommer denna bild upp:
image38


JAJA, jag ger mej väl då, får ta och sova nu i min ensamhet (är fortfarande inte någon bitter singel!!). god nat aaaaaallhopa